Informatii clienti

Cum returnez produsele

Legislaţia română prevede următoarele: consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului.

Clientul va putea solicita returnarea produsului, în termen de 10 zile lucrătoare de la data primirii coletului, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv. În cazul solicitării unui alt produs se va achita diferenţa de preţ, dacă produsul este mai scump. iAcid.ro va trimite produsul solicitat la schimb numai după ce Clientul a returnat produsul cumpărat iniţial. Rambursarea contravalorii produsului ori, după caz, înlocuirea acestuia, se va face în cel mult 30 de zile de la retur.

Produsul va fi returnat în ambalajul iniţial (nu trebuie sa fie deteriorat sau desigilat), împreună cu factura originală şi certificatul de garanţie.

Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalată imediat, iar Clientul va refuza recepţia. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire, iar dacă produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferenţa, respectiv dacă valoarea este mai mică, veţi primi o rambursare parţială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur şi de transport pentru produsul returnat sunt suportate de catre client.

Livrare prin Compania Fan Courier Express

In cazul localitatilor din afara zonelor de livrare FAN COURIER, clientul va suporta taxa de 0.84 RON / Km suplimentar.

– Produsele sunt asigurate pe timpul transportului iar costul asigurarii este inclus in costul total al transportului.
– Livrarile se fac intre zilele de Luni si Vineri.
– Nu exista alte taxe ascunse.
– Costul transportului acopera o deplasare la destinatia specificata de Dvs. fara a specifica ora si data livrarii si doua apeluri telefonice la numarul de telefon specificat de Dvs. in cazul in care la destinatie nu este gasit nimeni.
– Termenele de livrare cu acest curier variaza intre 1 si 5 zile lucratoare conform acordului companiei cu UNTR si specificat in Codul Transportatorilor din Romania.
– Informatii despre compania FAN COURIER puteti gasi pe pagina lor de internet fancourier.ro.

Livrarea se face numai pe teritoriul României, cu ajutorul serviciului de curierat rapid FAN COURIER în 1-5 zile lucrătoare. Toate preţurile afişate pe site-ul iAcid.ro includ TVA.

Cumparatorul nu va face publice, unor terti, prin orice mijloace, nicio informatie cu caracter privat primita de la vanzator, sub sanctiunea obligarii acestuia la plata de daune interese.

Vanzatorul isi rezerva dreptul a folosi informatiile furnizate de catre cumparator in vederea realizarii contractului la distanta. De asemenea, cumparatorul nu va face publice niciunei terte parti nicio informatie cu privire la comanda fara acordul scris al Vanzatorului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul, in baza acordului utilizatorului, de a stoca si folosi in interes propriu, in scopul realizarii activitatilor de marketing, orice informatie furnizata de catre cumparator prin intermediul site-ului www.iAcid.ro. De asemenea el nu va furniza niciunei terte parti informatiile primite de la cumparator, cu exceptia partenerilor agreati, furnizori de servicii cu care exista un contract prin care se protejeaza aceste date primite de la cumparator.

Bine ati venit in magazinul online iAcid.ro, o platforma prietenoasa dedicata tuturor.

Pentru a achizitiona online produsele dorite, sunt necesari doar cativa pasi simpli:
Pasul 1 – Alegeti Produsele:

Selectati tipul de produs/produse dorit/dorite.
Completati cantitatea dorita (ex: 1, 2, 3).
Click pe butonul ‘’Adauga in Cos’’.

Pasul 2 – Plasati Comanda:

Dupa ce ati adaugat toate produsele in COS, mergeti la pagina ‘’Vezi Cos’’ (dreapta sus), in care veti regasi detalii despre comanda pe care urmeaza sa o plasati (produs, pret, cantitate).
In aceasta pagina mai puteti face modificari in lista de produse comandate: puteti sterge sau adauga produse, modifica cantitatile; In cazul in care faceti aceste modificari, este necesar sa apasati apoi ‘’Actualizeaza Cos‘’.
In aceasta pagina se va afisa doar pretul produsului, urmand ca pretul transportului, daca exista, sa fie afisat dupa ce ati trecut la pasul ‘’Finalizare comanda‘’.
Click pe butonul ‘’Plaseaza comanda‘’ – acest pas nu inseamna ca ati plasat deja comanda, ci inseamna ca treceti la ultimul pas din procesul de comanda.

Pasul 3 – Finalizare Comanda

Daca nu aveti cont puteti crea unul in maxim 2 minute completand numele, adresa de livrare, adresa de email si nr. de telefon.
Daca sunteti deja client iAcid.ro, autentificati-va cu nume de utilizator si parola.
Completati datele de facturare.
Bifati casuta ‘’Am citit și sunt de acord cu termenii & condițiile‘’; daca nu bifati/ acceptati aceasta optiune, comanda nu va putea fi incheiata.
Click pe butonul ‘’Plaseaza Comanda‘’.

Echipa iAcid.ro!

Plata ramburs (numerar)

Dupa selectarea produselor dorite si introducerea datelor cerute selectati “Plata ramburs”. Plata se va efectua in numerar, catre curier la momentul livrarii comenzii.

Nume firma: World EstetiX Distribution SRL
Cont lei:
Banca:
Swift:

Prezentul magazin virtual www.iAcid.ro cuprinde orice fel de informatii ( texte, poze, baze de date, produse, preturi, logouri, reclame), care constituie continutul magazinului virtual www.iAcid.ro, proprietatea companiei iAcid.ro. Orice preluare a continutului (integrala sau partiala) in alte scopuri decat in interes personal este sanctionata de legislatia privind drepturile de proprietate intelectuala.

Informatiile oferite in cadrul prezentului site sunt in limba romana, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi. Contractul de vanzare se incheie in limba romana.

Accesarea si/sau utilizarea site-ului de către dumneavoastra constituie ACCEPTAREA prezentelor conditii si va obliga la respectarea acestora.

Orice informatie privitoare la contractul incheiat intre dvs. si iAcid.ro se va stoca pentru un timp limitat si va fi disponibila pentru terti doar la solicitarea organelor judiciare.

Pentru orice eroare survenita in transmiterea de catre dvs. a datelor necesare prelucrarii comenzii plasate, aveti la dispozitie adresa de email [email protected].

Ulterior prelucrarii comenzii de catre iAcid.ro, nu ne asumam raspunderea decurgand din transmiterea de catre dvs. a datelor eronate.

Cu privire la codurile de conduita relevante, conform art. 8 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, Legea 363/2007 privind combaterea practicior incorecte, va rugam sa consultati legislatia specifica afisata pe site-ul ANPC, sectiunea “Acte normative”.

Prevederile prezentului contract la distanta se completeaza si cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturilor consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

Definitii ale prezentului document:

iAcid.ro accepta incheierea contractelor la distanta prin mijloace electronice si se obliga, astfel, sa repecte legislatia aplicabila incheierii, validitatii si efectelor juridice ale acestor contracte.

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

UTILIZATOR: orice persoana care viziteaza si/sau interactioneaza cu site-ul iAcid.ro;

VANZATOR: S.C. iAcid.ro S.R.L. cu sediul in …………… denumita in continuare iAcid.ro.

CUMPARATOR: Orice persoana fizica sau persoana juridica care plaseaza o comanda in magazinul virtual www.iAcid.ro si care a acceptat termenii si conditiile prezentului contract la distanta.

MAGAZINUL VIRTUAL: pagini web apartinand iAcid care se afla la adresa www.iAcid.ro, prin intermediul caruia cumparatorul are acces la informatii privind produsele oferite spre vanzare de catre iAcid.ro.

Paginile web includ informatii sub forma de text, imagini, preturi, softuri, baze de date, logo-uri, promotii, oferte, animatii, filme ce compun site-ul iAcid.ro.

BUNURI: produse puse la dispozitia cumparatorului spre vanzare de catre vanzator prin intermediul magazinului virtual iAcid.ro.

COMANDA ONLINE: comunicare virtuala dintre vanzator si cumparator, prin care cumparatorul intentioneaza sa achizitioneze bunuri de la vanzator, pe care acesta din urma este de acord sa le livreze, iar cumparatorul este de acord sa le plateasca. Pentru produsele care nu se afla in stocul curent de marfa, vanzatorul le poate comanda la furnizor, in urma solicitarii clientului in magazin, dar timpul de livrare pentru astfel de comenzi depaseste termenul normal de livrare de 24 h – 5 zile;

COMANDA CONFIRMATA: comanda efectuata online prin intermediul magazinului virtual www.iAcid.ro de catre un cumparator ale carui date de identificare si detalii cu privire la comanda sa au fost validate telefonic ca urmare a contactului dintre acesta si operatorul serviciului suport clienti iAcid.ro.

CLIENT NOU: client care intentioneaza sa achizitioneze produse din magazinul virtual iAcid.ro pentru prima data si care necesita o validare telefonica a datelor de identificare din partea acestuia efectuata de catre operatorul serviciului suport clienti desemnat de catre iAcid.ro.

Obligatii ale vanzatorului:

Vanzatorul pune la dispozitia cumparatorului, in mod gratuit, informatii profesionale cu privire la produsele si serviciile sale, pentru a atinge finalitatea mentionata in comanda online.

Continutul publicat in magazinul virtual iAcid are caracter orientativ si prezinta informatii despre produsele comercializate de acesta, precum si alte date considerate de iAcid ca fiind de interes pentru CUMPARATORI.

iAcid este detinatorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra magazinului virtual, designului, functionalitatilor site-ului, imagini si specificatiile produselor.

Caracteristicile produselor si documentatie tehnica aferenta acestora, prezentate pe site sunt puse la dispozitie de catre producatori si furnizori, iar iAcid ofera suportul necesar pentru afisarea lor.

Vanzatorul intreprinde demersuri in mod constant pentru a prezenta informatii cat mai corecte si relevante pentru produsele oferite spre vanzare. Daca preturile sau alte informatii despre produs au fost afisate gresit, ne alocam dreptul a nu onora comanda si de a anunta clientul in legatura cu eroarea intervenita, daca livrarea nu s-a efectuat.

Imaginile produselor sunt afisate in magazinul virtual cu titlul de prezentare. Produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

La solicitarea si cu acordul consumatorului, iAcid poate recomanda cumparatorului achizitionarea altui produs de o calitate si la un pret echivalente cu cele solicitate in prima comanda. Comanda initiala se considera anulata la data confirmarii comenzii produsului/produselor ce inlocuiesc produsul initial.

Facturare si alte documente insotitoare ale coletului

Vanzatorul va emite pe baza informatiilor detinute de acesta si a celor furnizate de cumparator o factura pentru bunurile livrate. Totodata, coletul va fi insotit de documentatia prevazuta de lege pentru produsul/produsele comandat(e), dupa caz: certificat/declaratie de conformitate, certificat de garantie, instructiuni de utilizare, etc.

Acceptarea bunurilor

La prezentarea de catre firma de curierat a coletului, va rugam sa semnati de primire si sa achitati contravaloarea acestuia. Ulterior, puteti desigila coletul si verifica produsul.

Cumparatorul are dreptul sa nu accepte bunurile livrate in cazul in care acestea nu sunt conforme cu detaliile produselor specificate in comanda. In acest caz Vanzatorul isi asuma responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

De asemenea consumatorul (persoana fizica) are dreptul de retur a produselor in termen de 10 zile de la achizitionarea acestora. Va rugam sa accesati conditiile generale de retur.

Transferul de proprietate

In cazul platii prin OP sau card, cumparatorul va intra in proprietatea marfii dupa confirmarea platii.

In cazul livrarii bunurilor prin curier, cu plata ramburs, cumparatorul va intra in proprietatea marfii si va avea dreptul sa deschida coletul dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii.

Dreptul de proprietate intelectuala

Insemnele grafice, denumirile, marcile (cum sunt, de exemplu: numele site-ului si denumirii) sunt proprietatea iAcid.ro si nu pot fi preluate si/sau folosite fara acordul prealabil scris al proprietarului.

Utilizatorul nu va copia, distribui, prelua, publica in scop comercial nicio informatie continuta de magazinul virtual iAcid, fara acordul prealabil scris al titularului site-ului.

Orice modificare neautorizata a site-ului este interzisa.

Forta majora

Forta majora, (eveniment imprevizibil, incontrolabil si inevitabil ce afecteaza derularea contractului), exonereaza de raspundere partea care o invoca.

Litigii. Legea aplicabila

Relatiile contractuale dintre parti sunt guvernate de legea romana. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabila va fi trimis spre solutionare instantelor competente.